Ministr Síkela: Na úsporu vody v průmyslu je pro podniky připravena jedna miliarda

09.05.2022 22:21 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje z evropského Nástroje pro oživení a odolnost výzvu na podporu úspory vody v průmyslu.

Ministr Síkela: Na úsporu vody v průmyslu je pro podniky připravena jedna miliarda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Síkela, ministr průmyslu a obchodu

Prostředky z Národního plánu obnovy (NPO) v celkové výši 1 miliardy korun jsou určeny pro podnikatelské subjekty bez ohledu na velikost podniku. Podpořeny mohou být úsporné projekty z celé České republiky včetně těch na území hlavního města Prahy.

„Chceme v maximální možné míře podpořit oblast udržitelného nakládání s vodou. Podpora je proto zaměřena na opatření na úspory vody a optimalizaci?využívání?vody v?podnikatelské sféře jako součást zavádění principů oběhového hospodářství a adaptace hospodářství na změny klimatu,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Podpora má přispět ke snížení roční spotřeby vody v rámci vodního hospodářství podniku.

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

Žádosti o podporu bude možné podávat od 12. května do 30. září 2022. Výzva je otevřena pro všechny podnikatelské subjekty včetně podniků vlastněných až ze 100 % veřejným subjektem. Míra podpory je jednotná pro všechny žadatele, a to ve výši 40 %. Maximální částka podpory na projekt činí 25 milionů korun.

„Posouzení podnikatelských záměrů se opírá o metodiku hodnocení využívání vody, tedy o tzv. vodní audit podniku v rozsahu předmětu projektu,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro EU fondy Marian Piecha a dodává: „Podpořeny budou projekty, které u opatření navrhovaných vodním auditem dosáhnou úsporu vody ve výši minimálně 5 % nebo 100 m3/rok.“

Bližší informace včetně textu výzvy a jejích příloh jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace