Ministr Staněk: Nadále budeme usilovat o získání významných exponátů

26.02.2019 14:32

Ministerstvo kultury se v minulých dnech pokusilo společně s Národní knihovnou České republiky získat vzácný rukopis. Schválený limit ve výši 7 milionů korun však na získání výjimečného exempláře, který se týká kanonického práva v souvislosti s rozsudkem nad Janem Husem z roku 1414, nestačil.

Ministr Staněk: Nadále budeme usilovat o získání významných exponátů
Foto: archiv
Popisek: Antonín Staněk (ČSSD)

“Vynaložili jsme společně s ředitelem Klementina Martinem Kocandou pro získání této mimořádné památky historického významu maximální úsilí. I nadále budeme usilovat o získání takto významných exponátů. Novému majiteli k získání díla gratulujeme a rádi bychom při této příležitosti deklarovali zájem o budoucí spolupráci ve smyslu konzervování pergamenu, jeho odkyselení a případného vystavení v prostorách Národní knihovny,” řekl ministr kultury Antonín Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…