Ministr Stanjura: České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie

01.07.2023 22:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpisu memoranda mezi Ministerstvem financí, Ministerstvem životního prostředí a Asociací českých stavebních spořitelen.

Ministr Stanjura: České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie
Foto: FB Zbyňka Stanjury
Popisek: Zbyněk Stanjura vysvětluje vládní balíček

Z podpisu memoranda mezi Ministerstvem financí, Ministerstvem životního prostředí a Asociací českých stavebních spořitelen mám radost hned z několika důvodů: Společně jsme se totiž zavázali, že budeme pracovat na přípravě systémového řešení podpory energetické transformace českých domácností. Zní to sice složitě, ale je to vlastně jednoduché.

Cílem je zajistit, aby české domácnosti získaly na jednom místě přístup k dostupným úvěrům, poradenství a dotacím pro investice do energetických úspor svého bydlení. Zároveň se tím zvýší i dostupnost financování energeticky úsporných opatření pro občany v ČR. České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie, s využitím nových technologií zároveň přispějí ke zlepšení životního prostředí a v neposlední budou dále zhodnocovat svou nemovitost. Projekt se spustí od 1.1. 2024, kdy pobočky stavebních spořitelen nabídnou klientům informační služby a od 1.5. 2024 to bude i poradenství k renovacím bydlení s využitím dotace Nová zelená úsporám, úvěrového produktu stavebních spořitelen a úvěru evropských peněz.

Pokud Vás téma zajímá o něco podrobněji, ZDE je odkaz na tiskovou zprávu i text memoranda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…