Ministr Stropnický navštívil poprvé od svého jmenování jednotku Hradní stráže

28.11.2014 18:48

Poprvé od svého jmenování navštívil ministr obrany Martin Stropnický jednotku Hradní stráže. Její velitel, plukovník Radim Studený, představil úlohu stráže, výzbroj, ale i Hudbu Hradní stráže, která ministrovi nachystala krátké vystoupení.

Ministr Stropnický navštívil poprvé od svého jmenování jednotku Hradní stráže
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Hradní stráž je specifickým útvarem Ozbrojených sil České republiky přímo podřízeným Vojenské kanceláři prezidenta republiky. Její profesionální sbor je vybírán a doplňován z řad Armády České republiky. Působnost Hradní stráže vychází z úkolů stanovených zákonem.

Ministr Stropnický při své návštěvě vojáky pozdravil a vyjádřil obdiv k jejich práci. „Jsem na vás hrdý a obdivuji vás a vaši práci, kterou vykonáváte bezchybně. Bál bych se, abych se špatně neotočil, byl bych nervózní, ale vy vše zvládáte profesionálně a důstojně reprezentujete naši zemi při oficiálních ceremoniích,“ řekl ministr.

V doprovodu plukovníka Studeného a dalších představitelů Hradní stráže si ministr prohlédl kasárna, velitelství, ale i sklad uniforem. V něm šikovné švadleny provádí nejen žehlení a čištění, ale i drobné opravy či úpravy. Následovala prohlídka zázemí, ukázka nácviku střídání stráže a prezentace motocyklů, které doprovází oficiální návštěvy a ceremonie.

Hudba Hradní stráže ministra překvapila krátkým vystoupením, kdy zazněly skladby z populárního seriálu „Kojak“ a „Profesionálové.“ Martin Stropnický výkon ocenil potleskem. Závěrem své návštěvy převzal z rukou plukovníka Studeného knihu „Stráž na hradě pražském“ a podepsal se do kroniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…