Ministr Stropnický se setká se zástupci romské komunity

07.04.2018 12:48

U příležitosti Mezinárodního dne Romů pořádá místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Martin Stropnický ve spolupráci s ministrem spravedlnosti a předsedou Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Robertem Pelikánem v Černínském paláci setkání se zástupci romské komunity zahrnující osobnosti veřejného života, aktivisty, novináře a úspěšné podnikatele.

Ministr Stropnický se setká se zástupci romské komunity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí v demisi Martin Stropnický

Cílem akce je vyjádření podpory romské menšině a výměna názorů na zlepšení vzájemného soužití a tolerance mezi romskou menšinou a většinovou společností nejen v České republice, ale i na mezinárodní úrovni.

Kdy:
9. 4.2018

Kde:
Černínský palác/Praha

Mezinárodní den Romů, který si každoročně připomínáme dne 8. dubna, je oslavou národní identity, deklarací sounáležitosti všech romských skupin a připomínkou jejich společného původu, historie, kultury a jazyka. Mezinárodní spolupráce Romů a romské hnutí dostalo mezinárodní a politicko-společenský rozměr před 47 lety na prvním kongresu Světové romské unie ve Velké Británii. Vlastní svátek byl ustaven v roce 1990.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…