Ministr Toman: Naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy

26.03.2019 4:33

Ministerstvo zemědělství obdrželo dopis od Polska. Po jeho vyhodnocení případně zahájí rušení mimořádných veterinárních opatření.

Ministr Toman: Naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Toman, ministr zemědělství

Dopis polského ministra zemědělství Jana Krzysztofa Ardanowského s informací o opatřeních přijatých Polskem v souvislosti s problémy na jatkách dnes odpoledne obdrželo Ministerstvo zemědělství (MZe).

„Pokud informace uvedené v dopisu vyhodnotíme jako dostačující, jsme připraveni zahájit rušení našich mimořádných veterinárních opatření.  Chci všechny ujistit, že naše dozorové orgány budou nadále intenzivně kontrolovat dovozy. V platnosti zůstává povinné hlášení dovozu potravin 24 hodin předem, budeme dále odebírat vzorky masa a ve spolupráci s policií a celníky budou pokračovat kontroly kamionů převážejících maso,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

V případě, že MZe vyhodnotí přijatá opatření jako dostatečná, začne Státní veterinární správa pracovat na vydání nových mimořádných veterinárních opatření (MVO), jimiž zruší MVO z 21. února. Dokument by v takovém případě byl na úřední desce MZe zveřejněn v průběhu zítřka s tím, že od půlnoci z úterý na středu (tedy od 27. března) by přestala platit povinnost příjemců zásilek hovězího masa z Polska vyšetřovat maso na přítomnost salmonel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích