Ministr Válek: Jsem na prvním místě lékař a až na druhém politik

08.11.2022 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k radiologii.

Ministr Válek: Jsem na prvním místě lékař a až na druhém politik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Dnešek je mezinárodním dnem mé milované radiologie, oboru, kterému jsem zasvětil celý svůj profesní život. Za tu dobu se toho skutečně hodně stalo, medicína postoupila a vymyslely se nové metody. Jsem nesmírně rád, že jsem i já mohl, jak se říká, přispět svou troškou do mlýna.

Ač je to obor mnohdy náročný na psychiku – denně se setkáváte s lidmi, kteří bojují s vážnou nemocí – tak přináší i dobré zprávy a humorné situace. Samozřejmě tou nejlepší zprávou, kterou lékař může předat, je vyléčení pacienta. Tou lehce humornou bylo, když mi kolegové řekli, že povedu vyšetření pacienta s rokem narození 1711. Ne, nespletli se. S týmem laborantek jsme prováděli CT mumii barona Trencka v rámci antropologického vědeckého výzkumu.

Jsem rád, že se mi navzdory nabitému ministerskému programu daří držet krok s oborem, studenty a praxí. Jsem na prvním místě lékař a až na druhém politik. Ostatně, nejlépe si ve volných dnech vyčistím hlavu tak, že si krátce vyběhnu a pak sednu k počítači a pokračuji v přípravě svých lékařských publikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.