Ministr Válek: Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování

03.10.2022 18:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke třem uplynulým měsícům českého předsednictví Radě Evropské unii.

Ministr Válek: Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Máme za sebou tři ze šesti měsíců českého předsednictví Radě EU, kdy čeští ministři řídí jednání ministrů z celé Evropské unie a naši odborníci koordinují jednání desítek až stovek pracovních skupin, odborů a výborů. Našimi zdravotnickými prioritami, jak často zmiňuji, jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování, posílení globální role Evropské unie v oblasti zdraví a pomoc Ukrajině. Právě zkvalitnění onkologické péče je hlavní zdravotnickou prioritou českého předsednictví. Chci, aby napříč Evropskou unií neexistovaly rozdíly v kvalitě péče. Toto téma je pro mě osobní a je pro mě velmi důležité.

Do Brna se v červenci na naši odbornou konferenci k onkologii sjeli ti největší odborníci z celé Evropy, formulovali společné závěry a ty byly následně podpořeny na neformálním jednání ministrů zdravotnictví EU a šéfů evropských zdravotnických institucí v Praze. Ještě nás kromě mnoha dalších akcí čekají i odborná konference ke vzácným onemocněním, k očkování a v prosinci také formální jednání ministrů zdravotnictví EU v Bruselu. Jsem rád, že od svých zahraničních kolegů jak v akademické, tak politické oblasti slyším chválu na organizaci #CZPRES a roli ČR v jednáních. Jsem přesvědčen, že naše předsednictví dotáhneme do zdárného konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…