Ministr Válek: Řešili jsme, jak zlepšit péči o pacienty s rakovinou

06.02.2022 13:16 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci European Cancer Meeting

Ministr Válek: Řešili jsme, jak zlepšit péči o pacienty s rakovinou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

V České republice je každý rok diagnostikována rakovina více 85 tisícům občanů a skoro 27 tisíc občanů boj s ní prohraje a umírá. To je bohužel více než průměr EU. Většina z nás s tím buď má osobní zkušenost nebo minimálně zná někoho, komu tahle zákeřná nemoc vzala člena rodiny nebo kamaráda.

Vystoupil jsem v panelové diskuzi na konferenci k příležitosti mezinárodního dne boje proti rakovině na téma prevence a boje s rakovinou. S kolegy ze švédského ministerstva zdravotnictví, Evropské komise a Francouzského národního onkologického institutu jsme řešili, jak tato čísla snížit a zlepšit péči o pacienty s rakovinou, a to nejen prostřednictvím prevence, ale i nejmodernějších léčebných postupů a sdílení informací.

Diskuze probíhala v angličtině, a jsem rád, že jsme se bez problému dorozuměli. Celou svoji kariéru jsem zasvětil léčení onkologických pacientů a každá taková akce je pro mě příležitostí k dalšímu rozvoji, který může posunout dál nejen mě, ale také celé české zdravotnictví. A o to koneckonců jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…