Ministr Vojtěch: Zbytečná demonstrace, zákon v tomto období nebude

07.07.2021 13:52

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2021 k programu schůze

Ministr Vojtěch: Zbytečná demonstrace, zákon v tomto období nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Byť to nerad dělám, ale budu reagovat na pana kolegu Volného. Protože jako už opakovaně uvedl v omyl své přívržence, kteří dnes demonstrují před Poslaneckou sněmovnou a zahltili nám všem maily s tím, že dnes bude projednáván zákon o ochraně veřejného zdraví, což je samozřejmě lež. Nevím, kde, jak, vlastně se ta informace k nim dostala a proč tam demonstrují, když tento zákon vůbec dneska nenavrhuji na pořad jednání této schůze.

Ten zákon samozřejmě tak, jak ho vláda předložila, čeká na projednání v prvním čtení, ale nebude jakkoliv předřazován. Je to prostě nějaký standardní bod v rámci nějakých standardních prvních čtení a to je vše. A určitě jsem to nikdy neřekl, že by ten zákon měl být projednán dnes, že by měl být nějak předřazen, že bychom ho chtěli projednat v nějakém zrychleném režimu a podobně. Takže já skutečně nevím, kde se ta informace vzala a myslím si, že to je od pana poslance informace pro jeho příznivce, kteří dnes skutečně zcela nedůvodně demonstrují před Poslaneckou sněmovnou, protože to skutečně nebylo v plánu. A víte, že jsem vůbec nevystoupil v rámci pořadu jednání této schůze, abych předřadil nějak tento bod na pořad jednání.

Takže ten bod samozřejmě tím, jak vláda schválila ten zákon, je zařazen standardně v prvních čteních jako nějaký x-tý bod, ale ten není jakkoliv předřazován a předpokládám, že se k němu už nedostaneme, respektive nebude schválen, do konce volebního období tak, jak známe lhůty legislativního procesu. Takže skutečně naprosto nerozumím tomu, proč tato informace vůbec vznikla, protože nic takového v plánu nebylo. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…