Ministr Vojtěch: Zůstaňte doma a sledujte zápas od televizních obrazovek

25.06.2021 11:33

Ministerstvo zdravotnictví připravilo doporučení pro fanoušky, kteří zvažují cestu na nedělní osmifinálový zápas Mistrovství Evropy mezi Českem a Nizozemskem v Budapešti.

Ministr Vojtěch: Zůstaňte doma a sledujte zápas od televizních obrazovek
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch na CNN Prima News

Vzhledem ke koncentraci velkého počtu osob z různých zemí a zároveň k očekávané vysoké divácké účasti na stadionu je návštěva této akce spojená s vyšším rizikem nákazy onemocnění covid-19. Zejména v souvislosti s výskytem různých mutací Ministerstvo zdravotnictví doporučuje všem fanouškům návštěvu této akce ještě zvážit. „Moje zcela jasné doporučení všem fanouškům je, zůstaňte prosím doma a sledujte zápas od televizních obrazovek. Tyto hromadné akce mohou být za současné situace velkým rizikem,“ zdůraznil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Pokud už se ale fanoušci pro cestu na zápas Mistrovství Evropy i přes existující rizika rozhodnou, měli by dbát na základní protiepidemická opatření. Na fotbalovém stadionu, kde je vysoká koncentrace osob, považujeme za nutné nosit ochranu dýchacích cest, uvnitř nejlépe respirátor FFP2. Ve venkovních prostorách stadionu je vhodná alespoň ochrana chirurgickou rouškou.

Další doporučení přibližuje hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová: „Fanoušci by měli dbát na důkladnou a pravidelnou hygienu rukou, a to včetně dezinfekce. Zároveň doporučuji mít po celou dobu návštěvy stadionu nasazený respirátor a vyhýbat se lidem, kteří vykazují příznaky respiračního onemocnění. Kromě toho je nutné používat pouze jednorázové obaly a nesdílet nápoje a pokrmy s ostatními lidmi.“

Maďarsko, kde se zápas odehraje, je v současné době zařazeno v zelené kategorii zemí podle míry rizika nákazy. Po návratu tedy není nutné podstoupit test ani nastoupit do karantény. Pokud se ale osoby do ČR vrátí z dějiště ME, doporučuje Ministerstvo zdravotnictví, aby důkladně sledovaly svůj zdravotní stav a v případě některých příznaků respiračního onemocnění test absolvovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …