Ministr Zaorálek: Nedokážeme se smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám

30.11.2020 17:17

Komentář na facebookovém profilu k daňovému balíčku

Ministr Zaorálek: Nedokážeme se smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

I v době krize je dle ČSSD důležité vytvářet deficit tak, aby se to, nač si půjčujeme, opravdu použilo k nakopnutí ekonomiky a pro pomoc nejpostiženějším skupinám. Lze prokázat, že nejvíce jsou zasaženy nízko a středně příjmové skupiny. Nedokážeme se proto smířit s reformou, jež nahraje vysoko příjmovým skupinám. Stále jsem si kladl otázky: jak snížení daní pomůže nejbohatším, jaký má ekonomický smysl přidat lidem s příjmy nad sto tisíc korun měsíčně dalších 60 tisíc, když udeřila krize? Nyní jsme uprostřed bitvy. ANO a ODS prohlasovaly něco, co ani neprodiskutovaly se všemi svými hejtmany a starosty.

Svého času jsem říkal, že bychom do vlády s ANO neměli jít, protože jsme měli nedobrou společnou historii. Těžko jsem se s tím smiřoval. Pak, po dvou letech, kdy jsem nebyl ve vládě, jsem byl požádán, abych pomohl. Nechci se chovat jako blázen a idiot. Kdyby byly normální časy a fungovala ekonomika, řekli bychom, že se porušily principy, které jsou pro nás zásadní, tak je to důvod k rozchodu. Dnes však není běžná doba. Nedovedu si představit, že kopneme do dveří a odejdeme z vlády. Země je ve stavu, který dlouho nepamatuje. Asi to možná každý nepochopí, ale přišlo by mi to zbrklé a dětinské nyní odejít. Naše role je plnit to, co je v krizích nejdůležitější. Pomoci těm, kdo jsou nejvíce zasaženi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…