Ministr Zaorálek navštíví Súdán

25.02.2017 17:24

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek navštíví 26. února 2017 Súdán. V Chartúmu se setká s ministrem zahraničí Súdánu Ibrahimem Ghandourem. Českého ministra zahraničí přijme také předseda Národního shromáždění Súdánu Ibrahim Ahmed Omer.

Ministr Zaorálek navštíví Súdán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Hlavním bodem setkání ministra Lubomíra Zaorálka se súdánskými představiteli budou další jednání o propuštění zadržovaného českého občana Petra Jaška, který byl 29. ledna 2017 odsouzen k 20 letům odnětí svobody mimo jiné za špionáž a vyzvědačství.

Cesta šéfa české diplomacie navazuje na předchozí jednání českých diplomatů se súdánskou stranou. Propuštění Petra Jaška je pro ministra Zaorálka prioritou a během svého jednání bude ministr usilovat o jeho návrat do České republiky. O výsledcích cesty ministra budeme informovat po jeho návratu ze Súdánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.