Ministrová (TOP 09): Pardubice druhý bazén potřebují

26.02.2018 6:37

Zastupitelé Pardubic za TOP 09 podpořili výstavbu nového 25metrového bazénu v areálu městského Aquacentra. Peníze by radnice do výstavby měla investovat bez ohledu na to, jestli město na projekt získá dotaci nebo ne. Současný 50metrový krytý bazén nestačí svojí kapacitou pro 90 tisíc obyvatel krajského města.

Ministrová (TOP 09): Pardubice druhý bazén potřebují
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Město už dvakrát žádalo o přidělení dotace od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, ale zatím peníze od státu na bazén nedostalo. Zastupitelé rozhodovali, zda schválí rozpočet na výstavbu bazénu z vlastních zdrojů. „Tento projekt občané města potřebují, proto ho jako zastupitelé TOP 09 jednoznačně podpoříme. Z pohledu investic jsme stále ve výhodné situaci. Stavbou nového menšího bazénu ve stávajícímu aquacentru ušetříme zhruba polovinu nákladů proti stavbě na zelené louce. Nemusíme budovat nové technické nebo sociální zázemí,“ říká zastupitelka města Ludmila Ministrová (TOP 09).

Fakt, že kapacita pardubického plaveckého bazénu dnes nestačí, ukazují i webové stránky ZDE. Hlásí většinou plno nebo výrazné omezení počtu volných plaveckých drah pro veřejnost, v některých hodinách úplné uzavření celého bazénu pro občany města. „Žáci prvního stupně mají po čase opět povinné plavání, tím se zvýšil počet dětí v plavecké škole o 600. Rádi bychom vyšli vstříc plaveckým klubům, které mají zájem o pronájem drah pro výuku začínajích plavců i pro sportovní plavání, ale není to možné. Malé děti tak často trénují i ve večerních hodinách. A my odmítáme soustředění reprezentací a mimopardubických klubů, přestože jsou pro náš rozpočet výhodná,“ uvedl předseda správní rady aquacentra Michal Pražan (TOP 09).

Nový 25metrový bazén v areálu aquacentra bude sloužit plaveckým školám, sportovním klubům, seniorům, těhotným ženám a dojde především k uvolnění 50metrového bazénu. Dostavba by neměla přinést vyšší náklady na provoz, vše by měl pokrýt rozpočet aquacentra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace