Ministryně Černochová: Není pravda, že bychom nouzový stav zneužívali k vypisování výběrových řízení

19.05.2022 21:27

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 19. května 2022 k návrhu na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny s prodloužením doby nouzového stavu

Ministryně Černochová: Není pravda, že bychom nouzový stav zneužívali k vypisování výběrových řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Děkuji. Já velice stručně, pane kolego,

omlouvám se, myslím si, že některé věci je zapotřebí zopakovat, byť je tady říkal jako předřečník, pan ministr vnitra Rakušan. Není pravda, že bychom nouzový stav zneužívali k vypisování výběrových řízení na ministerstvech.

A na Ministerstvu obrany už vůbec ne. Je to lež. Takže zopakuji to, co tady říkal pan ministr Rakušan. Ministerstvo práce a sociálních věcí: Nula veřejných zakázek za využití nouzového stavu. Ministerstvo zemědělství: Nula veřejných zakázek za využití nouzového stavu. MPO také nula za využití nouzového stavu. MŠMT opět nula za využití nouzového stavu. A jak jsem říkala, Ministerstvo obrany další nula zneužití nouzového stavu na vypisování veřejných zakázek.

Pokud to tady padne znova, tak já vystoupím, protože si myslím, že některé věci se prostě opakovat musí. Takže jenom možná těm kolegům, kteří tady třeba předtím nebyli, tak to zkuste také říct.

Děkuji.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.