Ministryně Dostálová: IROP poskytl více než šest miliard na dopravní systémy

08.10.2018 5:36 | Zprávy

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, dosud rozdělil na podporu inteligentní dopravy celkem šest miliard korun na více než sto projektů z celé České republiky. IROP na své výroční konferenci, která proběhne 24. října 2018 v Ostravě, představí a vyhodnotí právě oblast telematiky.

Ministryně Dostálová: IROP poskytl více než šest miliard na dopravní systémy
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Díky Integrovanému regionálnímu operačnímu programu došlo k modernizaci mnoha přestupních terminálů v našich regionech, čímž se zkvalitnil komfort cestujících. Velkým přínosem je jistě například modernizace terminálu v Kolíně, ze kterého odjíždějí spoje regionální a městské autobusové dopravy. Dotace umožní zvýšení provázanosti se železniční dopravou v návaznosti na jeden z nejvýznamnějších železničních uzlů v České republice,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Z poskytnutých financí bylo například v projektu Nákup bezemisních a nízkoemisních vozidel pro MHD Hranice a Frýdek-Místek pořízeno zatím šest vozidel pro veřejnou dopravu. Hranice se tak staly prvním městem v České republice s plně elektrifikovanou, bezemisní městskou hromadnou dopravou. V Ostravě byl také realizován projekt Odbavení cestujících ve vozidlech městské hromadné dopravy a Dopravního podniku Ostrava prostřednictvím bankovních platebních karet. IROP na podporu inteligentní dopravy dosud rozdělil celkem šest miliard korun na více než sto projektů z celé České republiky.

Na konferenci se představí zástupci podpořených projektů nejen z IROP, ale také Operačního programu Doprava, a rovněž odborníci působící v oblasti telematiky a udržitelné mobility. Bude se tak jednat o unikátní platformu, na které bude možné sdílet jak zkušenosti s přípravou a realizací projektů s evropskou finanční podporou, tak zkušenosti se samotným zaváděním inteligentních dopravních systémů.

Akce se uskuteční v kampusu Vysoké školy báňské – Technické Univerzity Ostrava. Veškeré informace o akci, program a přihlašovací formulář naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.