Ministryně Dostálová: Je klíčové mít dostatek kvalitních projektů

05.09.2020 21:17

Ministryně Klára Dostálová s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem pracovně navštívili Karlovarský kraj. Během své pracovní cesty řešili s hejtmanem kraje Petrem Kubisem další možnosti restartu ekonomiky regionu.

Ministryně Dostálová: Je klíčové mít dostatek kvalitních projektů
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

Starostům na semináři ministryně představila možnosti EU fondů v budoucím programovém období i možnosti národních dotací na příští rok. Dále ministři společně navštívili důležité projekty v kraji.

„Česká republika má během příštího programového období jedinečnou možnost vyčerpat z Evropských fondů až 960 miliard korun. Proto je klíčové mít připravené dostatečné množství kvalitních projektů. Musíme starostkám a starostům maximálně pomoci. Je pro mne důležité slyšet, co je v praxi trápí a kde jsou ta bílá místa, která nejde EU dotacemi pokrýt a kde tedy musíme přijít s národními dotacemi,“ uvedla k návštěvě ministryně Klára Dostálová.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Ministryni Kláru Dostálovou a ministra Richarda Brabce na začátku své pracovní návštěvy čekalo krátké jednání s hejtmanem kraje Petrem Kubisem na krajském úřadě v Karlových Varech. Následoval seminář k RE:STARTu pro starostky a starosty regionu. Během něj se řešila zejména problematika dotací, jak EU, tak národních, ale také sucha, domácích čistíren odpadních vod nebo využití dešťové vody.

V odpoledních hodinách si ministři prohlédli Mlýnskou kolonádu, kterou se město rozhodlo zatraktivnit díky Integrovanému regionálnímu operačnímu programu (IROP). Projekt je na počátku realizace. Poté návštěva pokračovala do Nové Vsi u Sokolova za už dokončeným projektem Centra Rožec. Díky IROP zde byla vybudována infrastruktura pro poskytování vybraných stávajících sociálních služeb. Zcela nové a velmi dobře vybavené komunitní centrum je těsně před kolaudací.

Posledním navštíveným projektem byla Rekonstrukce chlazení zimního stadionu v Mariánských Lázních. Město Mariánské Lázně využilo dotace z Ministerstva životního prostředí k rekonstrukci chladící desky a technologie chlazení. Zdroj chladu pracuje tak, aby bylo v maximální možné míře využito odpadní teplo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.