Ministryně Dostálová: MMR schválilo dotace v programu Podpora rozvoje regionů

04.06.2021 18:49

Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří celkem 1400 projektů za téměř 4,2 miliardy korun.

Ministryně Dostálová: MMR schválilo dotace v programu Podpora rozvoje regionů
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

Dotace poputují do našich obcí díky programu Podpora rozvoje regionů 2019+, který zlepšuje kvalitu života jejich obyvatel, zvyšuje atraktivitu obecního prostoru a pomáhá s rozvojem regionů. Bezmála 1,9 miliardy korun z toho půjde na obnovu místních komunikací a téměř 1,5 miliardy korun pak na rekonstrukce veřejných budov.

„Dotace v rámci programu jsou primárně určeny pro obce do tří tisíc obyvatel, ale nabízí i dotační tituly, konkrétně na obnovu místních komunikací, sportovní infrastruktury nebo rekonstrukce veřejných budov, pro obce nad tři tisíce obyvatel. Jsem velmi ráda, že i v letošním roce můžeme poskytnout tak významnou částku na rekonstrukci a modernizaci základní infrastruktury v obcích. Vnímám také celkovou poptávku v rámci tohoto programu, která přesahuje 13 miliard korun. To je jeden z pádných argumentů, který využiji pro vyjednávání alokace výzev pro podávání žádostí o dotace na rok 2022,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. 
 
Díky těmto dotacím z programu Podpora rozvoje regionů 2019+ budou obnoveny místní komunikace, rekonstruovány školy a školky, ať už učebny, společné prostory nebo sociální zařízení. Dále budou rekonstruovány kulturní domy, knihovny a budovy se sídlem obecních a městských úřadů, které tak povedou ke kvalitnějšímu životu na venkově. Celkem Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří 1400 projektů téměř za 4,2 miliardy korun, které přispějí k rozvoji obcí a měst v České republice.
 
Přehled jednotlivých schválených projektů naleznete ZDE

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Klára Dostálová

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.