Ministryně Dostálová: Na školy v přírodě letos nevyjelo 100 tisíc dětí

21.11.2020 20:33

"To postihlo mnoho rekreačních zařízení, kterým chceme pomoci titulem COVID – Školy v přírodě," říká ministryně Dostálová.

Ministryně Dostálová: Na školy v přírodě letos nevyjelo 100 tisíc dětí
Foto: Archiv PL
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Vláda schválila nový dotační titul COVID – Školy v přírodě, který je určený pro rekreační zařízení postižené výpadkem dětských zájezdů. Výše podpory bude činit max. 27 % z nasmlouvaných a neuskutečněných pobytů v období mimořádného opatření 25. 5. - 29. 6. 2020. Podpora bude vyplácena na základě doložených skutečně nasmlouvaných pobytů. Ministerstvo pro místní rozvoj má pro ně připraveno celkem 65 milionů Kč.

„Podle našich propočtů se letos nedostalo na školy v přírodě asi 100 tisíc dětí z obvyklých 220 tisíc. To představuje nezanedbatelný výpadek příjmů u mnoha rekreačních zařízení, která jsou pro děti speciálně přizpůsobena a vybavena. Ukončení jejich činnosti by způsobilo nenahraditelné škody na celé generaci dětí, pro které je pobyt v přírodě a první krůčky v samostatnosti mimořádně důležitou součástí výchovy," říká ministryně Dostálová. „Proto jsme se rozhodli pomoci jejich provozovatelům překlenout aspoň nejhorší období a připravili pro ně 65 milionů pro záchranný titul COVID – Školy v přírodě."

Žádosti o dotaci v rámci dotačního titulu budou přijímány na základě výzvy vyhlášené MMR a zveřejněné na webu MMR. Finanční podpora bude vyplácena pouze na základě doložení skutečně nasmlouvaných pobytů, tedy na základě doložených smluv nebo objednávek. Dotační titul COVID – Školy v přírodě poběží od listopadu 2020 do června 2021.

Podpora je určena pro provozovatele ubytovacího zařízení na území ČR, který poskytuje ubytovací služby na základě živnostenského oprávnění na ubytovací služby nebo hostinské služby. Zároveň se musí jednat o ubytovací zařízení dle vyhlášky o obecných požadavcích na využívání území, respektive zařízení zkolaudovaná jako ubytovací zařízení podle stavebních právních předpisů platných v době kolaudace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu