Ministryně Dostálová: Na zmírnění geologických rizik poputuje 800 tisíc EUR

21.04.2018 13:32

V Labském pískovcovém pohoří bude zase o něco bezpečněji. Ministerstvo pro místní rozvoj totiž prostřednictvím Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020 rozdělí částku 800 tisíc EUR, která by měla zabránit případným sesuvům ohrožujícím bezpečí občanů Česka a Německa žijících v pohraničí.

Ministryně Dostálová: Na zmírnění geologických rizik poputuje 800 tisíc EUR
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Finance jsou určeny ke zkvalitňování služeb krizového řízení. Díky tomu budou úřady v případě ohrožení, nebo kritických pohybů a skalních sesuvů akceschopnější. Dojde tak k mnohem rychlejšímu a spolehlivějšímu informování obcí, správ a ostatních veřejných zařízení o možném nebezpečí. K dnešnímu dni bylo v Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko uzavřeno 116 smluv o poskytnutí dotace v celkové výši 134,2 milionů EUR, což představuje více než devadesát procent z prostředků programu,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Díky realizaci programu Přeshraniční expertní systém a systém včasného varování před geologickými riziky v Labském pískovcovém pohoří tak bude v budoucnu možné rychleji reagovat na změny - dopravci budou schopni své jízdní řády rychleji přizpůsobit a správa národního parku a turistické spolky budou moci obyvatele, návštěvníky nebo horolezce upozornit na možná nebezpečí.

Vedle projektu na zmírnění geologických rizik byl schválen také ekologicky zaměřený projekt, který získal dotaci 400 tisíc EUR. V Polevsku bude mj. vytvořena venkovská sbírka živých dřevin a postaven objekt, který poslouží ke skladování vybavení k péči o krajinu a zdraví včel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…