Ministryně Dostálová: Novela zákona na ochranu klientů cestovních kanceláří nabude účinnosti

21.06.2018 19:39

Klienti cestovních kanceláří budou už o letošních prázdninách ještě více chráněni při svých cestách na dovolenou. 1. července totiž nabude účinnosti nová právní úprava o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu, kterou připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Ministryně Dostálová: Novela zákona na ochranu klientů cestovních kanceláří nabude účinnosti
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Díky ní tak každý zákazník před zakoupením zájezdu obdrží přesné informace nejen o nakupovaných službách, ale i o způsobu jejich zajištění pro případ úpadku cestovní kanceláře.

„Novelu jsme připravovali s ohledem na co největší ochranu zákazníků cestovních kanceláří. Lidé za koupi dovolené vynaloží nemalé peníze, a tak si ji zaslouží prožít bez zbytečných stresů a nepříjemností. Jde o další krok v naší dlouhodobé snaze hájit zájmy klientů cestovních kanceláří co nejvíce,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Dne 1. července 2018 začne fungovat tzv. garanční fond. Roční příspěvek do garančního fondu bude činit 0,1 % z tržeb za zájezdy (popř. spojené cestovní služby). Novelou tak Česká republika plní směrnici EU. Díky srovnatelné právní regulaci ve všech členských státech EU a EHP (Evropského hospodářského prostoru) bude posílena jak ochrana zákazníků, tak i přeshraniční prodej zájezdů a cestovních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.