Ministryně Hubáčková: Velmi úzce jsme spolupracovali s krizovým štábem

20.01.2022 20:04

Projev na 19. schůzi Senátu dne 20. ledna 2022 shrnující informace Stálé komise Senátu pro práci Kanceláře Senátu o vlastní činnosti za rok 2021.

Ministryně Hubáčková: Velmi úzce jsme spolupracovali s krizovým štábem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Anna Hubáčková

Děkuji, vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, já budu hodně stručná a seznámím vás s tím, co bylo předmětem Stálé komise Senátu pro práci kanceláře Senátu, kterou jsem vedla minulý rok. Říkám vedla, protože vy jste dneska zvolili nového předsedu. A já všem kolegům, kteří se mnou spolupracovali, moc a moc děkuji za spolupráci.

A teď k činnosti. Stálá komise Senátu pracovala v minulém roce ve složení Doubrava Jaroslav, Holeček Petr, Hubáčková Anna, Kárník Pavel, Seitlová Jitka, Strnad Jaromír, Tecl Jan. Naši členové komise byli zároveň členy různých odborných výborů a při jejich volbě bylo respektováno paritní zastoupení jednotlivých politických klubů. Komise se scházela v pravidelných intervalech tak, aby vždy aktuálně projednávala všechny předložené náměty, žádosti, přehledy apod.

V roce 2021 se konalo 9 řádných schůzí, celkem bylo přijato 56 usnesení, ze kterých bylo 9 usnesení přijato per rollam. Tady bych jenom připomněla, že náplň této komise je trochu odlišná od jiných komisí, protože směřuje do vnitřní činnosti Senátu a její postavení je výjimečné tím, že je jakousi spojkou mezi Kanceláří Senátu, jejich zaměstnanci a senátorkami a senátory. Její činnost v loňském roce byla hodně ovlivněna covidem, proto jsme velmi úzce spolupracovali i s krizovým štábem a snažili jsme se včas řešit některá opatření a hlavně vám je včas sdělovat.

Celý rok 2021 bylo řešeno mnoho témat, ať už to bylo schvalování akcí tady pořádaných vámi, senátory, zde v Senátu, nebo jinými organizacemi zde v Senátu, docela výjimečná byla samozřejmě akce Senát pro kulturu. Podíleli jsme se na rozhodování o některých jiných aktivitách, které budou i do budoucna, např. jak spolupracovat a využít Valdštejnskou jízdárnu a taky jsme přijímali některé podněty vaše, např. k činnosti gastro a provozní době gastro služeb.

Všechny podrobnosti jsou samozřejmě v zápisech z našich komisí, jsou řádně zveřejněny, jsou vám přístupné, můžete se podívat, jak bylo s některými podněty tam naloženo.

Jedna ze závěrečných akcí, kterou jsem organizovala, byla zahraniční cesta do francouzského senátu ve dnech 8. a 10. listopadu, myslím si, že byla pro tým, který tam byl, a pro činnost velmi podnětná a určitě výstupy z této pracovní cesty budoucí spolupracovníci nebo budoucí členové komise využijí. Já ještě jednou děkuji všem za spolupráci, přeji, ať se příští volební období nebo příští dobu, to znamená letošní rok, ať se jim daří. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…