Ministryně Maláčová: Abych se vrátila k otázce, jestli zůstaneme ve vládě

23.11.2020 7:33

Komentář na facebookovém profilu k uhelným otázkám dnešních dnů.

Ministryně Maláčová: Abych se vrátila k otázce, jestli zůstaneme ve vládě
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Přeji všem hezkou neděli,

pro mě tentokrát trochu adrenalinovou. Mám za sebou Otázky Václava Moravce. Dívali jste se? Odpoledne jsem se šla ještě projít, to mám teď nejradši.

Přiznám se, že jsem čekala otázku, jestli zůstaneme ve vládě. Určitě víte, že mám těžkou hlavu z daňového balíčku. Sociální demokracie chtěla pomoci lidem s nízkými příjmy a místo toho ve Sněmovně proběhla v přímém přenosu poprava veřejných financí. Zrušení superhrubé mzdy sice poslanci posvětili, ale za jakou cenu? Těm nízkopříjmovým to přinese sotva pár stovek měsíčně, a nakonec doplatí na obří výpadek státního rozpočtu. Obce a kraje přijdou o obrovské peníze. Je opravdu nutné v takové situace snižovat daně lidem, co berou třeba sto tisíc!? V době rekordního zadlužení? Budou nám chybět peníze na důchody, zdravotnictví, školství nebo třeba na sociální služby a další. A víte, co je nejpikantnější? Že ODS záviděla důchodcům 5000 korun, zaklínala se přitom rozpočtovou odpovědností, a teď bez mrknutí oka hlasovala pro 10x větší sekeru, aby pomohla těm nejbohatším. Hnutí ANO asi našlo parťáka do příští vlády.

Ale abych se vrátila k otázce, jestli zůstaneme ve vládě. Pro mě je odpověď jednoznačná. Během pandemie se z vlády neodchází, vyvolávat další krizi by nikomu neprospělo. Navíc já nejsem zvyklá odcházet od rozdělané práce. Funkci ministryně jsem vzala, abych mohla pracovat pro lidi, kteří to potřebují. Ve Sněmovně mám tucet zákonů a chci dotáhnout alespoň to nejdůležitější –  podporu pracujících rodin s dětmi, změny v lékařské posudkové službě a chceme prosadit spravedlivé důchody! Teď přijde na řadu přídavek na dítě. Ten nemá být jen chudinskou dávkou, ale má pomáhat pracujícím rodinám s nízkými příjmy.

Přeji všem klidnější nadcházející týden a hlavně hodně zdraví.

Vaše Jana Maláčová

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…