Ministryně Maláčová: Elektromobilita může významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší

22.11.2018 18:56

Ministerstvo práce a sociálních věcí zařadí do svého vozového parku elektromobil. Vůz ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové slavnostně předal člen představenstva ČEZ Pavel Cyrani. Resort tak pokračuje v podpoře elektromobility z roku 2014, kdy převzal první automobil s alternativním pohonem.

Ministryně Maláčová: Elektromobilita může významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

„Elektromobilita může významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší ve městech. Stává se i zajímavou alternativou při cestování mezi nimi. Chceme přispět k propagaci elektromobilu a ukázat, že se jedná o ideální vůz pro státní správu a samosprávu. Ministerstvo jej bude využívat především pro pracovní cesty za úředními záležitostmi po území metropole,“ uvedla při předávání vozu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

„Jsme rádi, že Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky pokračuje v aktivní podpoře elektromobility. Věříme, že právě státní správa a konkrétně resort sociálních věcí je ideálním prostředím pro silnější nasazení elektrických vozidel. Zapůjčený elektromobil bude mít samozřejmě neomezený přístup k celé síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ, kterých k dnešnímu dni provozujeme už 127 po celé České republice,“ uvedl Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie společnosti ČEZ, a. s.

Z řad institucí a ministerstev jsou vedle MPSV partnery projektu Elektromobilita ČEZ Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Úřad vlády ČR a agentura CzechInvest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.