Ministryně Maláčová: Kraj Vysočina je v sociální oblasti na velmi vysoké úrovni

17.09.2018 19:06

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) zavítala v sobotu 15. září 2018 na Vysočinu. Hlavními tématy návštěvy byly platy zaměstnanců v oblasti sociálních služeb, transformace sociálních služeb, problematika dávek a zálohovaného výživného.

Ministryně Maláčová: Kraj Vysočina je v sociální oblasti na velmi vysoké úrovni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Na úvod dne se ministryně Maláčová zúčastnila v Přibyslavi kulatého stolu s členkami Českého svazu žen, kde s přítomnými hovořila o návrhu na státem zálohovaném výživném.

Dále navštívila Domov pro seniory v Havlíčkově Brodě, kde v současnosti probíhají dokončovací práce na přístavbě, která zajistí zvýšení kapacity pro další klienty a díky nově vzniklé mateřské školce dojde k mezigeneračnímu propojení. Ministryně Maláčová se setkala během návštěvy s klienty i s vedením zařízení. S ředitelkou domova Hlaváčkovou hovořila především o problematice platů zaměstnanců v sociálních službách, transformaci a také strategii stárnutí populace.

„Kraj Vysočina je v sociální oblasti na velmi vysoké úrovni a v minulosti investoval, ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, nemalé finanční prostředky do seniorské problematiky a také do transformace ústavní péče. V tomto směru se daří po celém regionu vytvářet důstojné domovy pro seniory a také úspěšně přetvářet velkokapacitní zařízení na bydlení rodinného typu, ve kterém žijí handicapovaní lidé v mnohem komfortnějším prostředí,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová po návštěvě nově zrekonstruovaných prostor Integrovaného centra sociálních služeb Jihlava.

V centru se ministryně zúčastnila také prezentace o problematice sociálního bydlení a se starosty měst diskutovala o sociálních službách, dávkách i bydlení a vzájemné spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí.

Na závěr se ministryně Maláčová zúčastnila krajské akce „Proletí 100letí“, kde se si prohlédla společně s radní Kraje Vysočina pro oblast školství Janou Fialovou stánky studentů s prezentacemi jejich škol.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…