Ministryně Maláčová: Potvrdila jsem si, že se slušností člověk nejdál dojde

02.08.2020 21:43

Komentář na facebookovém profilu k dvěma rokům ve funkci ministryně práce a sociálních věcí

Ministryně Maláčová: Potvrdila jsem si, že se slušností člověk nejdál dojde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Znáte ten divný pocit, když se vrháte do něčeho neprobádaného? Přesně ten jsem prožívala, když mě předloni pan prezident jmenoval ministryní. Státní správu jsem znala, ale v politice jsem byla nová. V hlavě mi vrtalo, zda ustojím všechny ty přestřelky a fauly, zda dokážu obhájit svoji práci a zda mi lidé porozumí.

Za dva roky se ale podařilo spoustu věcí. Výrazně jsme zvedli důchody, platy, minimální mzdu i životní minimum. Začali jsme zase proplácet první tři dny nemocenské. A po dlouhých 12 letech se mi podařilo prosadit i pořádné navýšení rodičovského příspěvku, zavedení sdíleného pracovního místa a ve Sněmovně už máme i náhradní výživné a jesle.

V posledních měsících jsme na ministerstvu sváděli důležité bitvy s koronavirem. Náš program Antivirus zachránil stovky tisíc pracovních míst, podrželi jsme rodiny, zaměstnance i firmy. V těchhle bitvách jsme jednoznačně zvítězili, něco mi ale říká, že válka ještě neskončila…

Ty dva roky ve funkci byly prostě nekonečný fičák. Ale potvrdila jsem si, že se slušností člověk nejdál dojde. Inspiraci do dalšího roku v úřadu získávám z příběhů, které mi píšete. Jak mi ale tady na FB připomněla paní Ivana, měla bych si osvěžit význam slova dovolená. Beru ji tedy za slovo – v následujících čtrnácti dnech trošku polevím a dám si digitální detox. Občas sem ale přeci jen nakouknu.

Hodně štěstí, ať už vás čekají dny dovolenkové nebo pracovní!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice