Ministryně Marksová: Na platy pracovníků v sociálních službách přidáme 350 milionů korun

18.04.2016 21:46

Celkem 350 milionů korun poskytne Ministerstvo práce a sociálních věcí na dofinancování platů a mezd zaměstnancům v sociálních službách.

Ministryně Marksová: Na platy pracovníků v sociálních službách přidáme 350 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

„Sociální služby poskytují nepostradatelnou pomoc těm nejpotřebnějším skupinám občanů. Za minulých vlád byly sociální služby výrazně podfinancovány. Za poslední dva roky se nám podařilo celkově navýšit finanční prostředky na tuto oblast o více jak 2,4 miliardy korun.“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Ministerstvo operativně poskytne z vlastních zdrojů na dofinancování sociálních služeb částku 350 miliónů korun. Finanční prostředky budou tudíž použity na krytí platových a mzdových nákladů. Poskytovatelům sociálních služeb budou přiznány jak v rámci krajských dotačních programů, tak i dotačního programu MPSV. Dotační komise ministerstva zasedne nejpozději na počátku května, finanční prostředky by tak poskytovatelé mohli obdržet spolu s druhou splátkou dotace v červnu tohoto roku.

obrázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce