Ministryně Marksová: Setkání s prezidentem mezinárodních SOS dětských vesniček

28.06.2014 7:40

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v pátek 27. června přivítala na ministerstvu prezidenta mezinárodní humanitární organizace SOS Children ´s Villages International Siddharthu Kaula.

Ministryně Marksová: Setkání s prezidentem mezinárodních SOS dětských vesniček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Setkání se též zúčastnil ředitel českých SOS vesniček Petr Lužný, hovořilo se například o tom, jak funguje péče o ohrožené děti v České republice. „V naší zemi působí SOS dětské vesničky víc jak 40 let. Za tu dobu pomohly a stále pomáhají mnoha rodinám a dětem, které se ocitly v těžké situaci a to je určitě potřeba ocenit“uvedla ministryně Marksová.

„Kvůli honbě za osobními úspěchy a seberealizací často zapomínáme na naši odpovědnost vůči budoucí generaci. Každý vidí množství finančních zdrojů, které by měly jít na péči o děti, ale ty zdroje jdou přesto jinam. Je to už více než 60 let, co vznikly SOS dětské vesničky, ale pro děti se toho za tu dobu ve společnosti bohužel zas tak moc nezlepšilo,“ uvedl prezident Kaul.

Sdružení SOS dětských vesniček je nestátní nezisková organizace, jež pomáhá ohroženým rodinám v péči o děti a poskytuje alternativní péči dětem, které nemohou vyrůstat ve své vlastní rodině. SOS dětské vesničky fungují ve 133 zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …