Ministryně Marksová - Tominová: Jednání v Ústeckém kraji

16.05.2014 19:40

Efektivnější vytváření nových pracovních míst v krajích nejvíce ohrožených nezaměstnaností a opatření, jak zabránit odlivu mladých perspektivních lidí z těchto regionů. To byly hlavní otázky, o kterých se 13. května diskutovalo na pracovním jednání u kulatého stolu k tématu Operační program Zaměstnanost 2014+.

Ministryně Marksová - Tominová: Jednání v Ústeckém kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Jednání se zúčastnil krajský radní Martin Klika s kompetencí pro oblast bezpečnosti a sociálních věcí, který je současně předsedou Řídícího výboru Paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje. Přítomen byl i Jiří Cingr, předseda Regionální rady odborových svazů ÚK.

„Pracovní místa vytvořit umíme, ale problém je s jejich dlouhodobou udržitelností. Jsem proto ráda, že vznikne pracovní skupina ze zástupců ministerstva, krajů a obcí, která spojí zájmy a potřeby všech aktérů. Důležitá bude také spolupráce se školami, regionálními partnery a hlavně samotnými zaměstnavateli,“ uvedla úvodem ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Na jednání silně rezonovala potřeba uplatňovat komplexní a dobře koordinované systémové řešení skrze takzvané Teritoriální pakty zaměstnanosti a implementaci Iniciativy pro podporu zaměstnanosti mládeže. Neměla by tedy vznikat izolovaná opatření, jak k tomu docházelo častokrát v minulosti.

„Hlavním cílem by měla být opravdová efektivita čerpání dotací, a pak také průběžné vyhodnocování jak se tyto programy promítnou do růstu HDP“, uvedl zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj Jiří Cieńciała.

Opatření na podporu zaměstnanosti musejí být přesně a včasně zacílené na jednotlivé skupiny obyvatel a příslušný region, lépe koordinované na všech úrovních státní správy a samosprávy a jejich efekt musí být měřitelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…