Ministryně Marksová: Vyhoštění Norské velvyslankyně by situaci pouze zhoršilo

09.10.2015 10:20

Rozhodnutí o zbavení rodičovských práv a adopci mladšího z chlapců považuji za velmi tvrdé.

Ministryně Marksová: Vyhoštění Norské velvyslankyně by situaci pouze zhoršilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Nyní je na řadě snažit se najít další způsob, jak dále tuto situaci řešit. Je ovšem zcela zásadní, abychom všechny kroky, které podnikneme, činily s ohledem na to, abychom pomohli obětem této kauzy. Vyhoštění Norské velvyslankyně by nám například uzavřelo veškerou možnost komunikace s norskou stranou, což by situaci pouze zhoršilo.

Abychom jako Česká republika mohli do procesu efektivně vstoupit a rodině pomoci, je třeba, aby se Eva Michaláková proti rozhodnutí odvolala. Po vyčerpání všech opravných prostředků na Norské straně je možné podat žalobu k soudu pro lidská práva ve Štrasburku, kde je možné, aby Česká republika intervenovala ve prospěch rodiny.

Osobně také kontaktuji svého ministerského protějška na Norské straně a budu po něm požadovat vysvětlení celé situace. Zároveň se také sejdeme v rámci skupiny zemí V4, neboť i v těchto zemích se objevují podobné případy zvláštních odebírání dětí Norskými úřady. Společně pak budeme hledat způsob, jak na norskou stranu působit.

Česká vláda je zde od toho, aby chránila zájmy našich občanů, a jsme připravení celé rodině pomoci. Je však také potřeba říct, že další krok je skutečně na samotné Evě Michalákové, které nyní doporučujeme podat odvolání proti rozhodnutí norské strany.

Zdroj: Facebook Michaely Marksové-Tominové

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.