Ministryně Marksová navštíví turnovský domov důchodců

20.08.2015 16:42

V pondělí 24. srpna odpoledne zavítá do Jablonce nad Nisou ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová. Hlavním bodem jejího odpoledního programu je setkání s představiteli města a se zástupci organizací poskytujících na Jablonecku sociální služby.

Ministryně Marksová navštíví turnovský domov důchodců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Návštěvu paní ministryně připravili poslankyně Parlamentu České republiky Jana Pastuchová a senátor za Jablonecko Jaroslav Zeman.

Dopoledne ministryně Marksová se svým doprovodem navštíví turnovský domov důchodců a do Jablonce přijede z Tanvaldu, kde se setká se starosty obcí Mikroregionu Tanvaldsko a starosty některých obcí z Jablonecka. Tématem setkání v Tanvaldu bude zejména problematika vyloučených lokalit, sociální bydlení a nezaměstnanost.

„Sociální problematika se úzce dotýká našeho regionu, domnívám se, že konkrétně Jablonec je dobrým příkladem využívání nástrojů veřejné služby a veřejně prospěšných prací pro řešení sociálních problémů, xenofobie a napětí ve společnosti. Ukazuje se, že začleňovat lidi do většinové společnosti tím, že je učíme pracovním návykům, je správná cesta. Považuji za vhodné pracovat s tímto modelem na celostátní úrovni a vytvořit pro něj vhodné legislativní podmínky,“ říká jablonecký primátor Petr Beitl, který se setkání v Tanvaldu rovněž zúčastní. „Rád bych s paní ministryní hovořil i o nutnosti dát obcím legislativní pravomoci a nástroje na ovlivňování sociálního bydlení, což je nejen provoz a vznik ubytoven, ale hlavně poskytování příspěvků na bydlení,“ dodává Beitl.

V Jablonci nad Nisou přijala paní ministryně pozvání primátora města Petra Beitla na oběd a následovat bude diskuze se zástupci organizací poskytujících sociální služby na Jablonecku. Té se v zasedací síni jablonecké radnice zúčastní také senátor Jaroslav Zeman, poslanci Jana Pastuchová a Pavel Ploc, náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí Lenka Kadlecová, primátor Jablonce Petr Beitl a náměstek primátora pro humanitní oblast Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu