Ministryně Němcová: Od Slováků se můžeme v mnohém inspirovat

24.02.2018 12:03

První zahraniční služební cesta ministryně práce a sociálních věcí Jaroslavy Němcové logicky vedla k našim nejbližším sousedům na Slovensko.

Ministryně Němcová: Od Slováků se můžeme v mnohém inspirovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí v demisi Jaroslava Němcová

Se svým protějškem ministrem práce, sociálních věcí a rodiny Jánem Richterem probrala ministryně, jak fungují sociá lní služby, důchodový systém a politika zaměstnanosti v obou našich státech.

“V mnohém se můžeme nechat od Slováků inspirovat,” uvedla po jednání ministryně Ja roslava Němcová a dodala: „S panem ministrem jsme si potvrdili, že vztahy Čechů a Slováků jsou i dvacet pět let od rozdělení našeho společného státu nadstandardní. A to je dobře, že naše spolupráce takhle funguje. Jsme partnery na jednáních skupiny států V4 nebo v Bruselu, kde se navzájem se Slováky podporujeme v našich záměrech.“

„S Českem nás poj í nejen společná minulost, ale také společné problémy,“ dodal po jednání slovenský ministr práce Ján Richter. Během jednání s ministryní si vyměnili společné zkušenosti v mnoha oblastech sociální politiky a slíbili si, že vztahy obou ministerstev prohloubí . Oba politici se shodli, že cílem obou je chránit nejslabší a podporovat ty, kteří pracovat chtějí.

Závěrem jednání paní ministryně pozvala svůj slovenský protějšek do Prahy, ten nabídku přijal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL