Ministryně Schillerová: Regulace hazardu funguje, ilegální úspěšně potíráme

19.05.2018 11:35

Senátor a podnikatel Ivo Valenta poskytl deníku Právo rozhovor, ve kterém se objevily některé zavádějící a nepřesné informace, které bych ráda uvedla na pravou míru.

Ministryně Schillerová: Regulace hazardu funguje, ilegální úspěšně potíráme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

Předně musím odmítnout strašení o poklesu příjmů z hazardu o šest miliard. V letošním roce očekáváme daňové inkaso z hazardu okolo 10 miliard, tedy na úrovni roku 2016. V příštích letech mají být příjmy z hazardních her na stejné úrovni.

V loňském roce se vybralo rekordních 12,2 miliardy korun, neboť se meziročně zvýšilo zdanění hazardu a zároveň ještě platila většina povolení na technickou hru, z nichž však velká část v letošním roce končí. Z internetu se podařilo vytlačit většinu nelegální nabídky, takže provozovatelé, kteří podnikají férově, zažili také rekordní rok.

Odmítáme i tvrzení o nárůstu ilegálních heren. Potírání ilegálního hazardu se daří účinněji i díky pravomocem, které v oblasti hazardu získala Celní správa.

Ta od začátku loňského roku provedla 2581 kontrol, při kterých odhalila už 200 nelegálních heren a zabavila 1500 herních zařízení. Úspěšní jsme rovněž i v oblasti internetového hazardu, kde došlo k poklesu ilegálních provozovatelů o 90 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…