Ministryně Šlechtová: Cyklodoprava musí být bezpečnější, než je tomu dnes

14.12.2015 19:06

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo další výzvu v Integrovaném regionálním operačním programu s názvem „Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy“. Na projekty je připraveno téměř 489 milionů korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj a dalších více než 86 milionů korun ze státního rozpočtu.

Ministryně Šlechtová: Cyklodoprava musí být bezpečnější, než je tomu dnes
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Zejména cyklodoprava musí být bezpečnější, než je tomu dnes. My pomůžeme s financováním prvků, které k větší bezpečnosti přispějí. Důležitá je především vzájemná ohleduplnost ať již řidičů, chodců či cyklistů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Výzva č. 18 nazvaná „Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy“ je zaměřena na podporu projektů ve dvou aktivitách. V aktivitě „Bezpečnost dopravy“ se jedná o projekty rekonstrukcí, modernizací a výstavby bezbariérových komunikací pro pěší včetně souvisejících prvků zvyšujících bezpečnost železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy. V rámci aktivity „Cyklodoprava“ budou podpořeny projekty zaměřené na rekonstrukci, modernizaci a výstavbu komunikací pro cyklisty a realizaci liniových opatření pro cyklisty na pozemních komunikacích.
 
Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané kraji, obcemi a dobrovolnými svazky obcí a provozovatelé dráhy nebo drážní dopravy.
 
Alokace této výzvy z Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 488 750 000 Kč, podíl státního rozpočtu bude maximálně 86 250 000 Kč.
Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 30 milionů Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 2 miliony Kč.
 
Příjem žádostí o podporu bude zahájen 21. prosince 2015 a ukončen 29. dubna 2016. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2018. Projektové záměry a žádosti bude možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky v jednotlivých krajích, tyto kontakty jsou k dispozici na stránkách http://www.crr.cz/cs/crr/kontakty-iop-irop/.    
 
Dne 19. ledna 2016 na Ministerstvu práce a sociálních věcí,  Karlovo náměstí 1359/1, Praha 2 bude Řídicí orgán IROP (Ministerstvo pro místní rozvoj) ve spolupráci s Centrem pro regionální rozvoj České republiky (dále CRR) organizovat seminář pro žadatele. Bližší informace i registrační formulář budou zveřejněny na webových stránkách www.dotaceEU.cz/IROP během týdne do 18. prosince 2015. Poté budou následovat tzv. regionální semináře, které pořádá CRR ve spolupráci s Eurocentry. Detailní informace k těmto seminářům budou zveřejněny na následujícím odkazu http://www.crr.cz/cs/crr/kalendar-akci/     .

Na adrese www.dotaceEU.cz/IROP jsou také vždy v den vyhlášení výzvy zveřejněna Specifická pravidla pro žadatele a příjemce. Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě v aplikaci MS2014+ na adrese https://mseu.mssf.cz     

Harmonogram dalších plánovaných výzev IROP na rok 2016 je k dispozici na webových stránkách http://www.dotaceEU.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.