Ministryně Šlechtová: Další miliony eur míří do českého příhraničí. Spolupráce s partnery má výsledky

07.07.2016 19:30

V minulém týdnu proběhla klíčová jednání monitorovacích výborů česko-polské a rakousko-české přeshraniční spolupráce. Byly schváleny koncepce vlajkových projektů i finanční prostředky na projekty za téměř 20 milionů euro.

Ministryně Šlechtová: Další miliony eur míří do českého příhraničí. Spolupráce s partnery má výsledky
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„V dalších dvou programech přeshraniční spolupráce byly schváleny nové projekty. Celkem bylo schváleno 18 projektů za téměř dvacet mil EUR. Naším cílem je schvalovat kvalitní a pro příhraniční území přínosné projekty,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Dne 29. 6. 2016 se na polském území v Jamrozowej Polanie konalo 5. zasedání Monitorovacího výboru programu INTERREG V-A Česká republika-Polsko. Hlavními body programu bylo schválení 4 koncepcí vlajkových projektů, které budou následně rozpracovány na úroveň řádné projektové žádosti. Jedná se o projekty zaměřené: na zvýšení jazykové kompetence budoucích absolventů na přeshraničním trhu práce, rozvoj přeshraniční cykloturistiky, rozvoj kulturního a přírodního dědictví a tvorbu integrované přeshraniční strategie české a polské celní správy. Dále byly schváleny 2 projekty v prioritní ose 3 (PO) „Vzdělávání a kvalifikace“.
 
Ve dnech 27. – 28. 6. 2016 se na české straně v jihomoravských Rakvicích navíc konalo zasedání Monitorovacího výboru programu INTERREG V-A Rakousko-Česká republika. Hlavním bodem jednání bylo schvalování projektů. Z 29 předložených projektů různorodého zaměření bylo nakonec schváleno projektů 16 za celkem 19 mil. EUR z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF). „Největší objem finančních prostředků, ve výši 6,1 mil. eur, byl schválen na projekty podporující vzdělávání, odbornou přípravu, školení za účelem získávání dovedností a celoživotního učení. Zároveň se těmito projekty v této prioritní ose vyčerpá největší podíl alokace, a to celých 45%,“ uvedl náměstek ministryně pro řízení sekce evropských programů Zdeněk Semorád. Termín na předkládání dalších projektových žádostí je stanoven do 22. září 2016.
 
Více informací o programu INTERREG V-A Česká republika-Polsko naleznete zde: http://www.cz-pl.eu/    .
Více informací  o programu INTERREG V-A Rakousko-Česká republika naleznete zde: http://www.at-cz.eu/cz    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.