Ministryně Šlechtová: Středočeský kraj si zaslouží uznání

02.08.2015 17:24

Setkání se zástupci regionu Středočeského kraje na krajském úřadě v Praze, návštěva Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi, či návštěva domova seniorů „U Anežky“ v Luštěnicích. Tak vypadal den ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, který věnovala Středočeskému kraji.

Ministryně Šlechtová: Středočeský kraj si zaslouží uznání
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Středočeský kraj si zaslouží uznání. Vzhledem k hojnému počtu lidí, kteří se stěhují do širšího okolí Prahy, je zde vidět intenzivní rozvoj bytové a logistické výstavby. Je zde také velký počet významných kulturních a historický památek a jasně vidět jsou i aktivity kraje v oblasti cestovního ruchu a kultury. Ráda bych nadále udržovala takto příkladnou spolupráci s kraji, městy a obcemi v oblasti regionálního rozvoje, rozvoje infrastruktury a dalších oblastí, právě jako se Středočeským krajem. Vzájemná spolupráce může přinést spoustu úspěchů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Téměř celé dopoledne strávila ministryně Karla Šlechtová v prostorách Krajského úřadu Středočeského kraje, kde se setkala nejen s hejtmanem Milošem Peterou, ale i se starosty obcí s rozšířenou působností. Následoval odjezd do Mladé Boleslavi, kde byla naplánována návštěva stavby onkologického pavilonu v tamní nemocnici i nově otevřené interny, která zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast až 250 000 obyvatel. Zde byly díky evropským dotacím vytvořeny podmínky pro rozvoj oddělení nukleární medicíny, oddělení onkologického stacionáře a pracoviště hemodialýzy.

Další zastávkou byl domov seniorů „U Anežky“ v Luštěnicích, kde bylo diskutováno téma zvyšování kvality sociální služeb. Poté ministryně Šlechtová slavnostně otevřela dokončený most a komunikaci „II/331 Nymburk – Drahelice“, který byl spolufinancován z evropských dotací.

„Modernizace tohoto mostu a této silnice, která je významnou spojnicí mezi městy Lysá nad Labem, Nymburk a Poděbrady, je symbolem rozvoje dopravní infrastruktury a toho, že prostředky z Evropských fondů směřují správným směrem a pomáhají rozvíjet regiony,“ řekla Karla Šlechtová k projektu.

Zbytek dne strávila Karla Šlechtová v Poděbradech, kde představila a slavnostně otevřela další projekty podpořené z evropských dotací, konkrétně z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Jednalo se o projekt přemostění železniční trati v ulici Koutecká, a otevření rekonstruované ulice Za nádražím, kde proběhla kompletní výměna stávající konstrukce vozovky a blízkého okolí. Navečer byl čas na krátkou prohlídku okolí zámku, kde probíhalo 110. výročí objevení pramene Poděbradky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Stavba dvou úseků D35 zlepší průjezdnost ze západu na východ republiky

10:21 Premiér Fiala: Stavba dvou úseků D35 zlepší průjezdnost ze západu na východ republiky

Další dva úseky dálnice D35 v Pardubickém kraji zahájilo v pondělí 6. května 2024 Ředitelství silnic…