Ministryně Šlechtová: Středočeský kraj si zaslouží uznání

02.08.2015 17:24

Setkání se zástupci regionu Středočeského kraje na krajském úřadě v Praze, návštěva Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi, či návštěva domova seniorů „U Anežky“ v Luštěnicích. Tak vypadal den ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, který věnovala Středočeskému kraji.

Ministryně Šlechtová: Středočeský kraj si zaslouží uznání
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Středočeský kraj si zaslouží uznání. Vzhledem k hojnému počtu lidí, kteří se stěhují do širšího okolí Prahy, je zde vidět intenzivní rozvoj bytové a logistické výstavby. Je zde také velký počet významných kulturních a historický památek a jasně vidět jsou i aktivity kraje v oblasti cestovního ruchu a kultury. Ráda bych nadále udržovala takto příkladnou spolupráci s kraji, městy a obcemi v oblasti regionálního rozvoje, rozvoje infrastruktury a dalších oblastí, právě jako se Středočeským krajem. Vzájemná spolupráce může přinést spoustu úspěchů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Téměř celé dopoledne strávila ministryně Karla Šlechtová v prostorách Krajského úřadu Středočeského kraje, kde se setkala nejen s hejtmanem Milošem Peterou, ale i se starosty obcí s rozšířenou působností. Následoval odjezd do Mladé Boleslavi, kde byla naplánována návštěva stavby onkologického pavilonu v tamní nemocnici i nově otevřené interny, která zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast až 250 000 obyvatel. Zde byly díky evropským dotacím vytvořeny podmínky pro rozvoj oddělení nukleární medicíny, oddělení onkologického stacionáře a pracoviště hemodialýzy.

Další zastávkou byl domov seniorů „U Anežky“ v Luštěnicích, kde bylo diskutováno téma zvyšování kvality sociální služeb. Poté ministryně Šlechtová slavnostně otevřela dokončený most a komunikaci „II/331 Nymburk – Drahelice“, který byl spolufinancován z evropských dotací.

„Modernizace tohoto mostu a této silnice, která je významnou spojnicí mezi městy Lysá nad Labem, Nymburk a Poděbrady, je symbolem rozvoje dopravní infrastruktury a toho, že prostředky z Evropských fondů směřují správným směrem a pomáhají rozvíjet regiony,“ řekla Karla Šlechtová k projektu.

Zbytek dne strávila Karla Šlechtová v Poděbradech, kde představila a slavnostně otevřela další projekty podpořené z evropských dotací, konkrétně z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Jednalo se o projekt přemostění železniční trati v ulici Koutecká, a otevření rekonstruované ulice Za nádražím, kde proběhla kompletní výměna stávající konstrukce vozovky a blízkého okolí. Navečer byl čas na krátkou prohlídku okolí zámku, kde probíhalo 110. výročí objevení pramene Poděbradky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

21:10 Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců soudů.