Ministryně Válková ocenila projekty a aktivity na podporu obětí trestných činů

21.02.2014 16:22

Ministryně spravedlnosti Helena Válková ocenila u příležitosti Evropského dne obětí aktivity nevládních organizací, jako je Bílý kruh bezpečí, které se dlouhodobě věnují obětem trestných činů.

Ministryně Válková ocenila projekty a aktivity na podporu obětí trestných činů
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ocenila rovněž činnosti Probační a mediační služby ČR (PMS). Ta se věnuje projektům zaměřeným na poradenství a podporu obětí trestných činů. Jenom za loňský rok v rámci projektu Proč zrovna já? poskytli poradci z řad PMS a spolupracujících nevládních organizací pomoc více než 1200 obětem trestných činů, nejčastěji s majetkovými a násilnými prvky.

Všechny subjekty poskytující pomoc dle zákona o obětech trestných činů jsou vedeny v registru poskytovatelů pomoci obětem trestných činů, který vede Ministerstvo spravedlnosti a je dostupný na webových stránkách ministerstva pod heslem oběti trestných činů. 

Ministerstvo spravedlnosti plánuje s nevládními organizacemi v této agendě intenzivně a systematicky spolupracovat, především ku prospěchu obětí trestných činů.

Evropský den obětí trestných činů je v zemích Evropské unie připomínán od roku 1991, má především zvýšit povědomí o možné pomoci lidem, kteří se stali obětí trestného činu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…