Míth (ODS): Rozšířila se nám tady taková zvláštní sekta

07.06.2018 6:34

Dříve jsem si spolu s autorem slavné filmové hlášky také myslel, že se nám tady rozšířil takový nešvar. Ale ne, nejde o pouhý nešvar. Šíří se nám zde nová náboženská sekta. Sekta Putinistů.

Míth (ODS): Rozšířila se nám tady taková zvláštní sekta
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Svalovat svoje chyby a selhání na jiné je hluboce lidské. Německá armáda zdůvodňovala své neúspěchy za druhé světové války nepřízní počasí. Komunistické vlády svalovaly svůj ekonomický krach na zahraniční vysílače Svobodná Evropa a Hlas Ameriky. Pro jsem si dlouho myslel, že svalování všech problémů, kterými dnes u nás na Západě trpíme, na ruského prezidenta, je jen pokračováním tohoto tisíciletého nešvaru. Mýlil jsem se. Není. Již to nabralo rozměry šíření náboženské sekty.

Základním kánonem této sekty je víra v Trojjediného Vladimíra Vladimíroviče Putina. Ten je Všemohoucí, Vševědoucí a Všudypřítomný. A je zodpovědný za všechny chyby, selhání a neúspěchy věřícího člena této sekty.

Je Všemohoucí, takže si může v nejtajnějších serverech CIA a Pentagonu číst jako v leporelu a rozhodovat všechny volby západně od Užhorodu. Je Vševědoucí, takže vždy přesně ví, kde je nejslabší místo věřícího, a kde má udeřit. Je Všudypřítomný, takže působí globálně od Washingtonu až po Kotěhůlky.

Nejvíce příznivců si tato sekta získává mezi nomenklaturními kádry EU a politiky neomarxistických stran vyznávajících absolutní podřízenost Bruselu. Ale této víře nedávno propadl i expředseda KSČM Grebeníček a naposledy i autoři zdůvodnění volebního neúspěchu ČSSD.

A tak euroelity viní Putina z vlastních chyb a růstu euroskepse, Miroslav Grebeníček viní Putina z pádu leninismu, vykladači volebního neúspěchu ČSSD z toho, že na ně vytáhl kauzu lithium.Věřící této sekty se ale neshodnou v tom, jak postupovat dál.

Eurofilové a neomarxisté doporučují semknout se a neuhnout ani krok z nastoupené mylné cesty slepou uličkou. A hlavně až do zemdlení opakovat mantru, že Angela Merkelová je reinkarnací Dobra. Miroslav Grebeníček doporučuje návrat k poctivé stranické práci, osvědčeným metodám a soudružské kádrové politice. Vysvětlovač kauzy lithium upadl do fatalismu orientálních rozměrů.

Tak dost! Stát i EU mají být sekulární. Politika má vycházet z našich tradičních křesťansko-judaistických kořenů, ale od náboženství má být oddělena. A sektářští blouznivci nemají ve vedoucích pozicích už vůbec co pohledávat.

Tak ty blouznivce odkažme do patřičných mezí. Ať si klidně po vzoru jiných sektářů třeba rozdávají své časopisy u východů z metra, jmenovat by se mohl například „Ve věži ze slonoviny“, ale ať už proboha neřídí evropskou politiku.

A odkažme je do patřičných mezí dříve, než frustrovaná veřejnost bude chtít povolat nějakého nového Jana Žižku, který by ty novodobé sektáře vyřešil podobně jako kdysi jednooký hejtman sektu adamitů na jihu Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.