Mladý (TOP 09): Rád jsem šlápnul do pedálů pro dobrou věc

15.08.2017 6:36

S nápadem, jak pomoci onkologicky nemocným dětem, přišel v roce 2015 Aleš Wasserbauer.

Mladý (TOP 09): Rád jsem šlápnul do pedálů pro dobrou věc
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Handicapovaný cyklista, který šlape na kole jen jednou nohou, už sám měl za sebou onkologickou léčbu. Předloni poprvé uspořádal charitativní cyklojízdu „Na kole dětem Žďárskými vrchy“. Sportovní nadšenci a široká veřejnost se tak zapojili do pomoci nemocným dětem, když peloton asi 250 lidí díky darům sponzorů i přispěvatelů z řad veřejnosti vysbíral přes čtvrt milionu korun.

Před pár dny další nadační cyklojízdu v čele pelotonu spolu s Alešem Wasserbauerem vedl také mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák. Na trase malebnou krajinou Žďárských vrchů je doprovázely přes čtyři stovky účastníků. Jedním z nich byl lídr poslanecké kandidátky TOP 09 v Kraji Vysočina Josef Mladý. Ve Fryšavě jsme jej zastihli v čele pelotonu spolu s Alešem Wasserbauerem a Josefem Zimovčákem.

Během dobročinné cyklojízdy se letos podařilo vybrat kolem 280 tisíc korun. Pomáhat budou prostřednictvím nadačního fondu Krtek a na pediatrických odděleních nemocnic v Novém Městě na Moravě a v Jihlavě.

Aleši Wasserbauerovi patří velké poděkování za podobné projekty. A patří také všem dárcům a účastníkům cyklojízdy, tedy i Josefovi Mladému, který se spolu s ostatními neváhal zapojit do podpory dobré věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

20:03 Udženija (ODS): Dotace na provoz urgentního příjmu a lůžkového oddělení pro Nemocnici Na Františku

Hlavní město poskytne dotaci ve výši 20 milionů Kč na provoz Nemocnice Na Františku. Peníze jsou urč…