Moravec (ODS): Zdravý rozum pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci

11.10.2014 13:59

Ve zdravém těle zdravý duch, ve zdravém městě zdravá mládež. Jak toho docílit?

Moravec (ODS): Zdravý rozum pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Především podporou sportovních aktivit mladé generace, smysluplného trávení volného času školáků a více masových spor­tů, jako je třeba florbal. Ten je v Hradci Králové podle počtu aktivních hráčů druhým nejpopulárnějším sportem hned po fotbale. V našem městě působí čtyři oddíly s pěti stovkami hráčů.

Druhá pětistovka Hradečáků se pak florbalu věnuje amatérsky. To je celkem tisíc hradeckých florbalistů. Právě pro ně bych chtěl sportovní halu pro florbal. A pro ostatní mládežnické sporty chci vyšší finanční podporu ze strany města. Každý by si měl uvědomit, že to děláme pro naše děti – a jako otec tří sportujících dětí vím, o čem mluvím. A nejde jen o sport, protože aktivity dětí a mládeže bychom měli podporovat a vytvářet nové. Dodnes jsem rád, že jsme s přáteli před lety založili dnes už vyhlášenou hradeckou akci Poklad na Stříbrném rybníku, na jejíž letošní sedmý ročník dorazilo 8000 dětí a jejich rodičů.

Druhým mým tématem pro nadcházející komunální volby je cestovní ruch v Hradci. Troufám si k této oblasti promluvit po patnácti letech ředitelování hradecké cestovní kanceláře BK Tour, osmi letech v komisi Rady města pro rozvoj cestovního ruchu a čtyřech letech vedení destinační společnosti pro turis­tickou oblast Hradecko. Cestovní ruch je ve městě poslední dobou trochu popelkou. Všichni o něm mluví, ale k jeho adresné podpoře se nikdo moc nehlásí. Rád bych přinesl svoji odbornou znalost a podílel se na rozvoji cestovního ruchu v Hradci Králové tak, aby si naše město vybudovalo a udrželo pozici důležitého turistického cíle evropského významu. Chci, aby fungující cestovní ruch do města přinesl rozvoj podni­katelských aktivit a nové pracovní příležitosti. Jako prioritu vidím rozvoj destinačního managementu, který by efektivně koordinoval aktivity města, kraje, neziskových organizací i podnikatelských subjektů a připravoval tak ideální podmínky k podnikání.

Ke komunální politice přistupuji se zdravým rozumem – jsem přesvědčený, že je to jediný způsob, jak prosazovat smysluplná opatření na místní úrovni.

Nepolitikařit, pracovat. Nehádat se, hledat shodu. Zdravý rozum je můj recept nejen pro sport mládeže a cestovní ruch v Hradci Králové.

Michal Moravec, kandidát č. 3
Bc. Michal Moravec
předseda místního sdružení
člen strany
člen oblastní rady

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…