Mračková Vildumetzová (ANO): Dobojováno není!

07.11.2022 10:46 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k postoji vlády k použití daně z mimořádných zisků v regionech.

Mračková Vildumetzová (ANO): Dobojováno není!
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

V pátek se ukázalo, o co opravdu vládní koalici jde. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

Více než 14 dní do nich nejen já, ale i starostové, hejtmani, Svaz měst a obcí ČR hustíme, že podle Zákona o rozpočtovém určení daní by měla část příjmů ze schválené daně z mimořádných zisků jít do regionů. A co na to vláda a vládní poslanci? Nic!

Zvlášť nepochopitelné mi to přijde od hnutí STAN a jeho starostů, kteří sedí ve Sněmovně. Zdražení energií není jen problém lidí a firem, ale týká se to i měst, obcí a krajů. Všichni platíme daleko více a v některých městech už kvůli tomu omezují noční osvětlení a vůbec není jasné, zda a v jakém režimu budou v příštím roce fungovat sportovní, kulturní a zájmová sdružení, která jsou na financích z kraje často také závislá.

Na rozdíl od poslanců za STAN a dalších, kteří seděli při projednávání tohoto zákona v lavicích jako pecky, tak já jsem opakovaně vystupovala, obhajovala, vysvětlovala ministrům, proč máme jako kraj na tyto peníze nárok. Ano, přišlo mi to divné, že jim vysvětluji a prosím je o to, aby dodržovali zákon, ale tak to teď ve Sněmovně chodí.

Ministr financí, stejně jako premiér si myslí, že jsou rovnější mezi rovnými. Tedy, že si mohou dovolit v podstatě cokoliv, protože dnes ovládají Sněmovnu i Senát. Jenomže, to se pletou. To mě neznají. Dobojováno není!

Já budu bojovat za peníze pro náš region i v Senátu a zkusím tam vyjednat, aby tento zákon vrátil Sněmovně. Já se za ty peníze poperu. Protože když se náš hejtman rozhodl, že raději než za Karlovarský kraj bude bojovat za svoji budoucnost ve STANu, tak já to prostě vezmu za něj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice