Mračková Vildumetzová (ANO): Dokud nebude D6 hotova, nebudu souhlasit se zpoplatněním úseku Karlovy Vary - Cheb

09.12.2022 14:33 | Tisková zpráva

Otevřený dopis ministru dopravy Martinu Kupkovi

Mračková Vildumetzová (ANO): Dokud nebude D6 hotova, nebudu souhlasit se zpoplatněním úseku Karlovy Vary - Cheb
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vážený pane ministře,

ve středu se konal kulatý stůl k dostavbě dálnice D6, na který jste se také on-line připojil a měla snad z Vaší strany zaznít informace, že vyjmutí dálnice z nezpoplatněných úseků, které se povedlo dojednat v roce 2017, bylo populistickým rozhodnutím a že v příštím roce se nezpoplatnění ještě ponechá, ale v dalších letech by tomu tak již nemuselo být. Chtěla bych Vás proto požádat o Vaše oficiální vyjádření k této záležitosti.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Zároveň bych Vám ráda sdělila několik důležitých skutečností k této problematice. Karlovarský kraj má jedno z nejhorších spojení s hlavním městem Prahou. Karlovarský kraj je strukturálně postiženým regionem. V roce 2013, kdy se úsek D6 Karlovy Vary - Cheb zařazoval mezi zpoplatněné úseky, tak kraj tuto skutečnost přehlédl v dané vyhlášce a nedal k tomuto připomínku. Jsem ráda, že se vyjmutí ze zpoplatněných úseků v roce 2017, za velkého přispění a podpory Andreje Babiše a Dana Ťoka, starostů měst a obcí a mnoha dalších, povedlo narovnat a několikrát jsem veřejně deklarovala a velmi bedlivě každý rok sleduji vyhlášku vydávanou Ministerstvem dopravy ČR, aby úsek D6 Karlovy Vary - Cheb byl stále nezpoplatněným úsekem a to do doby, než bude hotová celá dálnice D6 od Karlových Varů do Prahy.

Zároveň bych Vám chtěla napsat, že v letech 2016 - 2020 se podařilo vybudovat 3 nové úseky: obchvat Řevničova, Lubence, úsek Řevničov - Nové Strašecí v délce více jak 15 km, což se nikdy za tak krátkou dobu nepovedlo. V současné chvíli se již dávno měly začít budovat další úseky, ale to, co se plánovalo, se prozatím vůbec nenaplňuje. 

Pane ministře, dálnice D6 je pro naše občany nejdůležitější spojnicí s hlavním městem Prahou a dokud nebude tato dálnice kompletně hotova, nikdy nebudu souhlasit se zpoplatněním úseku Karlovy Vary - Cheb a budu věřit, že Vy, za svého působení v pozici ministra dopravy nebudete tuto změnu realizovat a ani o ní vůbec přemýšlet. 

Děkuji za Vaši reakci a odpověď.

Jana Mračková Vildumetzová 
poslankyně Parlamentu ČR 
předsedkyně zastupitelského klubu hnutí ANO 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice