Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek drží basu s vládou a k prosbám starostů je hluchý a lhostejný

16.09.2023 14:04 | Tisková zpráva

Další smutný signál vyslalo vedení Karlovarského kraje směrem k obyvatelům, a hlavně starostům obcí a měst našeho regionu. Na základě požadavků opozičních politiků totiž nesouhlasilo s apelem na vládu, aby rozpočtové určení daní pro obce a města zůstalo 25,84 procenta.

Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek drží basu s vládou a k prosbám starostů je hluchý a lhostejný
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Jedná se o velmi zásadní věc a z hlediska starostů o důležité finanční prostředky. Se změnami v rozpočtovém určení daní počítá připravovaný vládní konsolidační balíček, který má obce a města připravit o peníze,“ vysvětluje poslankyně parlamentu a stínová hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Ta společně s dalšími zastupiteli připravila usnesení, které mělo být vzkazem vládě České republiky, že starostové obcí a měst a krajští zastupitelé Karlovarského kraje nesouhlasí s připravovanými změnami, které budou mít velmi nepříznivý dopad na život obyvatel.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52389 lidí

„Čekali jsme, že se alespoň v tomto případě hejtman Petr Kulhánek za STAN a jeho radní a koaliční zastupitelé postaví na stranu obyvatel a budou se společně s námi snažit přimět vládu k tomu, aby k výše popsaným změnám nesahala a nechala starosty hospodařit se stejnými finančními prostředky, jako doposud,“ doplňuje chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová.

Negativní dopady na hospodaření měst a obcí zastupitelům vysvětloval starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO) i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). Ani jeden z nich ale krajskou koalici svými argumenty nepřesvědčil a jejich opoziční návrh na usnesení nebyl přijat.

„Chtěli jsme vládě vyslat signál, že připravované změny nejsou pro obce a města dobré a že by měla své kroky přehodnotit. Bohužel jsme neuspěli a opět se utvrdili v tom, že hejtman Petr Kulhánek za STAN i nadále takzvaně drží basu s vládou Petra Fialy a k prosbám starostů z Karlovarského kraje je hluchý a lhostejný,“ dodala poslankyně parlamentu a místostarostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…