Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek svým mlčením škodí Karlovarskému kraji

03.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Zatímco se většina hejtmanů ohrazuje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku, Petr Kulhánek (STAN), zastupující Karlovarský kraj, mlčí. Neprotestuje a nebojuje za větší část peněz ze státního rozpočtu. Ve sněmovně je totiž předložen pozměňovací návrh na nové rozpočtové určení daní, které by mohlo Karlovarskému kraji polepšit o zhruba čtyři sta milionů korun.

Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek svým mlčením škodí Karlovarskému kraji
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

 „Jenže náš hejtman tyto peníze asi nechce. Jak jinak si vysvětlit, že Petr Kulhánek nepodporuje iniciativu hejtmanů ze Středočeského, Zlínského nebo Pardubického kraje, kteří za vyšší podíl z rozpočtového určení daní pro své kraje bojují,“ říká poslankyně parlamentu a stínová hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Hejtman Kulhánek na posledním jednání krajského zastupitelstva sliboval, že podpoří iniciativu Asociace krajů, která podle jeho informací měla za vyšší rozpočtové určení daní pro kraje bojovat. Jenže žádná taková iniciativa nevznikla, a tak ostatní hejtmani začali jednat sami.

„Karlovarský hejtman ale zůstal stát v pozadí a mlčí. Jako by mu bylo jedno, jestli zmíněných čtyři sta milionů korun náš kraj ze státního rozpočtu dostane, nebo ne. A každému je jasné, že se nejedná o nějaké drobné, ale o pořádný balík peněz, který by našemu kraji výrazně pomohl v mnoha směrech,“ doplňuje poslankyně parlamentu a místostarostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Ta celou problematiku vnímá i z pohledu města Sokolova, které by po schválení nynější podoby vládního konsolidačního balíčku přišlo o desítky milionů korun. A je to právě hejtman, který by měl bojovat za lepší podmínky nejen na úrovni kraje, ale i pro jednotlivá města a obce.

„Petr Kulhánek je ale mlčící alibista, který jde vládě na ruku a poslouchá své stranické kolegy ze STAN a celé pětikoalice na slovo. Za tři roky svého působení v čele Karlovarského kraje se ani jednou proti vládě a jejím výmyslům poškozujícím kraje, města a obce nevymezil. Ani jednou nepředvedl, že by mu na lidech žijících v Karlovarském kraji záleželo. Jako příklad můžeme zmínit lhostejný postoj k rušení poboček České pošty, úřadů práce, uzavření podatelny krajského soudu, absenci zubařské pohotovosti, nejasnosti a prodlužování doby příprav a realizace komplexního onkologického centra a mnoho a mnoho dalšího. Karlovarský kraj nepotřebuje mlčícího hejtmana. Karlovarský kraj potřebuje lídra, který bude za svůj region, své lidi, obce a města bojovat a bude zejména v Praze vidět a slyšet,“ uzavírá Jana Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu