Mračková Vildumetzová (ANO): Přípravy stavby dalších úseků D6

02.12.2021 10:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k stavbě dálnice D6

Mračková Vildumetzová (ANO): Přípravy stavby dalších úseků D6
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Slíbila jsem vám pravidelné informace o stavu příprav a realizací stavby D6. Těší mě, že zde jsou konkrétní posuny, které vám dnes popíši.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně vybralo nejvýhodnější nabídku na realizaci stavby “D6 Krupá, přeložka”. Stavět bude společnost Metrostav Infrastructure a.s. za nabídkovou cenu 1 543,4 milionu korun bez DPH. Stavba 6,5 km dálnice má být zahájena začátkem roku 2022.

Aktuální stav přípravy úseků “D6 Hořovičky, obchvat“ a “D6 Hořesedly, přeložka“ jsou ve fázi, kdy se má do konce letošního roku, nejpozději v průběhu měsíce ledna 2022 podat žádost o stavební povolení. Přípravu zadávací dokumentace se nyní finalizuje a samotné výběrové řízení by mělo být zahájeno v následujících dnech. Hotový je již dokončený čistopis zadávací dokumentace na výběr zhotovitele stavby “D6 Hořovičky, obchvat“. Tendrová dokumentace na stavbu “D6 Hořesedly, přeložka“ se nyní dokončuje (přesněji – soupis prací se dokončuje).

Výběrové řízení na zhotovitele stavby chce ŘSD stihnout zahájit do Vánočních svátků. Obě stavby jsou plánované zahájit cca v polovině roku 2022. Samozřejmě to závisí na úspěšném výběru zhotovitelů obou staveb a vydáním zmiňovaných stavebních povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.