Mračková Vildumetzová (ANO): Sebelepší opatření nezajistí jízdu bez nehody

26.10.2021 11:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zvýšení bezpečnosti na karlovarské výpadovce u Olšových vrat

Mračková Vildumetzová (ANO): Sebelepší opatření nezajistí jízdu bez nehody
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Je správné a jsem za to moc ráda, že ze strany Ředitelství silnic a dálnic došlo k sérii velmi rychlých kroků, které by měly přispět k větší bezpečnosti na karlovarské výpadovce u Olšových vrat, přesněji U střelnice.

Jen během letních prázdnin zde totiž došlo k několika tragickým dopravním nehodám, které si vyžádaly i lidské životy. Osobně jsem apelovala na ministerstvo dopravy i vedení ŘSD a navrhla možná řešení rychlá i ta, která vyžadovala delší časový horizont.

Již od léta je úsek vybaven výstražnými značkami, které upozorňují na úsek častých dopravních nehod a nebezpečí smyku, následně se také na vozovku nanesl speciální zdrsněný povrch, který by měl zamezit smyku a nyní se začalo i s instalací radarů pro měření rychlosti. Pokuty za překročení rychlosti bude ve správním řízení administrovat Magistrát města Karlovy Vary.

Za co jsem moc ráda je skutečnost, že se prozatím upustilo od zúžení vozovky v této lokalitě do dvou pruhů a na základě dohody mezi Policií ČR a ŘSD v řešeném úseku budou ponechány tři jízdní pruhy.

Je ale nutné zdůraznit, že sebelepší bezpečnostní prvky a opatření nám nezajistí jízdu bez nehody. Je na nás všech, abychom dodržovali daná pravidla a přizpůsobovali svou jízdu stavu vozovky, počasí a dalším okolnostem.

Všem přeji jízdy bez nehod a bezpečné návraty domů ke svým nejbližším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…