Mračková Vildumetzová (ANO): Skončily některé slevy na jízdné, které zavedla Babišova vláda

02.04.2022 8:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k způsobu šetření vlády premiéra Fialy

Mračková Vildumetzová (ANO): Skončily některé slevy na jízdné, které zavedla Babišova vláda
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Od včerejšího dne tedy jezdí senioři a studenti za dvojnásobné ceny! A jen pro jistotu, to není Apríl, ale způsob, jakým se chová současná vláda ke svým lidem. A je to zvláštní, protože třeba Německo připravilo od dubna naopak razantní slevy na hromadnou dopravu pro všechny. Z jednoduchého důvodu, chtějí touto cestou, mimo jiné, snížit svoji závislost na ruské ropě, ze které se vyrábí benzín a nafta.

Jedna z věcí, která mi na současné vládě vadí, je její pokrytectví a odhazování odpovědnosti. Ministři správně podporují Ukrajinu. A je dobře, že jim jako stát velmi pomáháme. Ale není fér podle mého se tady na jednu stranu chlubit tím, co všechno tu stát dělá, a na druhou stranu pak skoro všechny dopady přehazuje na lidi. Jsme téměř jediná země v EU, která nepomohla lidem plošně s dramatickým růstem energií, benzínu a nafty. Zatímco Polsko třeba snížilo DPH na potraviny, tak česká vláda na všechno kašle.

A pokud teď někdo bude chtít říkat, že je to tím, že tu předchozí vlády špatně hospodařily, tak říkám NE. Jsme šestá nejméně zadlužená země. Vláda ANO dluh snižovala po nehospodárném chování předchozích vlád. Náš státní dluh vůči HDP rostl v posledních dvou letech, v době covidu. Ale na základě tlaku všech politických stran, které tenkrát tlačily na vládu, ať udělá podporu pro lidi ještě větší, než chtěla tehdejší reprezentace.

Je třeba chovat se odpovědně, ale zároveň musí vláda i naslouchat lidem. Nesouhlasím s cestou současné vlády, že nejdřív se musí všichni dostat do úplné chudoby, než jim stát pomůže. Tato cesta totiž může vyhovovat pouze jediné skupině lidí – těm nejbohatším, kterých se současný stav dotýká nejméně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…