Mračková Vildumetzová (ANO): Tak takový deficit si v našem kraji nikdy nikdo nedovolil

13.12.2022 11:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtu Karlovarského kraje.

Mračková Vildumetzová (ANO): Tak takový deficit si v našem kraji nikdy nikdo nedovolil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Dnes si hejtman a jeho kumpáni schválili rozpočet Karlovarského kraje, který počítá se ztrátou přes 2,5 miliardy korun.

Takový deficit si za celou dobu existence Karlovarského kraje nikdo nikdy nedovolil naplánovat!

Jenomže, stávající vedení se řídí pravidlem, po nás potopa a nestydí se si sáhnout do rezerv, které předchozí hejtmani pro kraj připravili. A tak jistě jen shodou náhod, dva roky před krajskými volbami, vyčerpáme finanční rezervy kraje. Většina obyvatel našeho kraje tak musí doufat, že se příští rok nepřihodí žádná neočekávaná událost. A také se musí smířit s tím, že v dalších letech nebude moci kraj být již tak štědrý, protože politici ze STANu se rozhodli utratit rezervy.

Předložený rozpočet není ani trochu úsporný a spořivý, ale jde úplně opačnou cestou - bohatýrské navyšování výdajů na marketingové aktivity, pohoštění, vydávání jakýchsi knížek a další nejasné výdaje. Zatímco na svoji prezentaci hejtman myslel, tak třeba na seniory už moc nezbylo. Všem seniorům zůstala na jejich celoroční aktivity dotace 500 tisíc korun. A jen pro srovnání, tak na cestovné si hejtman a jeho náměstci schválili navýšení z 800 tisíc na 1,5 milionu korun.

A opět se vybarvili i Piráti. Poté, co si na celostátní úrovni vytrucovali založení nového úřadu pro digitalizaci, který obsadí svými lidmi, se pěkně předvedli i u nás v kraji. Tady si zase založili Institut lázeňství a balneologie. Při jeho vzniku se dušoval zastupitel za Českou pirátskou stranu, že tento institut nebude stát kraj ani korunu. No, a jaká je realita? Šup ho, v rozpočtu na příští rok už tam má institut schválených 8 milionů korun.

A takových dárečků si zastupitelé z ostatních stran schválili celou řadu.

Dnes nám koaliční zastupitelé oznámili, že kraj dá za rok 2021 do Karlovarské krajské nemocnice zhruba 200 milionů korun ze svého rozpočtu. Což by asi bylo v pořádku, kdyby si ve stejnou dobu, s největší pravděpodobností nezákonně, členové představenstva Karlovarské krajské nemocnice nevyplatili odměnu - každý v částce 500 tisíc. 

A takových věcí tam dnes bylo hodně!

Jsem ještě hodně naštvaná, tak jsem vám to hlavní shrnula v tomto rychlém příspěvku. Rovnou ale slibuji, že další pokračování napíšu co nevidět. Protože tempo, jakým pánové od Starostů a Pirátů rabují rozpočet kraje, je opravdu ultra rychlé. A myslím, že minimálně tyto informace, byste měli všichni vědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky