Mračková Vildumetzová (ANO): V tuto chvíli si dovolím dát námitku proti postupu

17.01.2023 14:15

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 17. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě

Mračková Vildumetzová (ANO): V tuto chvíli si dovolím dát námitku proti postupu
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Děkuji, pane místopředsedo.

Já, protože teď v tuto chvíli mluvil Vít Rakušan, ministr vnitra, tak jsem se pokoušela nebo respektive i přes naši předsedkyni jsem se snažila prosadit, protože myslím si, že jednání o nedůvěře vládě je velmi důležité jednání, a chtěli bychom reagovat na vystoupení jednotlivých ministrů. Bohužel v jednacím řádu je jasně napsáno, že pokud se jedná o nedůvěře vládě, tak po rozpravě se přistoupí k hlasování podle jmen. A já nechápu nebo já bych vás chtěla vyzvat, abyste tu rozpravu otevřel. Pokud to neuděláte, tak samozřejmě si dovolím dát námitku proti postupu předsedajícího, protože já prostě považuji za férové a demokratické, abych mohla na předřečníka... nebo kdo tady hovoří, abych na něj mohla reagovat.

Děkuji vám.

***

Vážený pane místopředsedo,

mě samozřejmě mrzí váš postup, protože je to o vás, vy můžete tu rozpravu otevřít kdykoliv, je to v rukou toho, kdo řídí schůzi. A jestliže si opravdu přečtu v jednacím řádu, že po rozpravě se přistoupí k hlasování podle jmen, tak jsem přesvědčena o tom, že všech 200 poslanců má nárok na to reagovat na ty řečníky, kteří tu vystoupí, a že rozprava by měla být otevřena.

Chápu, že by měla být otevřena třeba po vystoupení pana premiéra nebo po vystoupení předkladatele, kdo předložil vyslovení nedůvěry vládě, což je naše paní předsedkyně klubu, ale pak si myslím, že by mělo mít možnost reagovat všech 200 poslanců. Takže v tuto chvíli si dovolím dát námitku proti postupu, protože i v jednacím řádu je jasně napsáno, že po rozpravě se přistoupí, to znamená, že je na předsedajícím schůze, kdy rozpravu otevře, a já jsem vás požádala, abyste ji otevřel v tuto chvíli, protože bych chtěla reagovat na ministra vnitra Víta Rakušana.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce